Éttermünkről

A Nagy Fa-Tál konyhája Budapest szívében, a Váci utca közvetlen közelében várja vendégeit. A Ferenciek teréről könnyen megközelíthető magyaros étterem nem csak ételeiről, de azok elkészítési módjáról is nevezetes. Éttermünkben ugyanis a vendégek maguk választhatják ki azokat a húsokat, amiket a látványgrill vaslapjain elkészítünk számukra.

Ismerje meg jobban éttermünket, görgessen lefelé!

Magyaros ízek

Hivatásunknak érezzük a magyar konyha ízeinek népszerűsítését és formálását.

Családi receptek

Receptjeink egytől egyig az otthon ízét hozzák el Budapest belvárosába.

Népi hagyományok

Népi hagyományainkat nem csak akcióinkkal, de szellemiségünkkel is őrizzük.

 

Egészséges ételek

Ételeinket első osztályú, magyar termelők alapanyagaiból készítjük.

Magyaros ízek

 

A magyar konyha nem ér véget a paprikával! Hazánk konyhaművészete több, mint ezeréves múltra tekint vissza. A változatos, kreatív ételek, az egyedi és karakteres ízvilág mind történelmi fejlődésünknek köszönhető. A természeti adottságok, a tradíciókon nyugvó állattartás és növénytermesztés mind elengedhetetlen feltétele annak, hogy konyhánk tükrözni tudja a magyar ételek varázslatos világát.

Alapanyagainkat őstermelőktől szerezzük be, így biztosítva a lehető legmagasabb minőséget. A magyar konyha alapanyagait tekintve elsődlegesen fontosak a húsok, a friss zöldségfélék, tej- és péktermékek. Annak érdekében, hogy vendégeinket a számukra is megfelelő ételekkel szolgálhassuk ki, beszállítóinkat és alapanyagainkat folyamatosan ellenőrizzük.

Odaadó munkánk és szellemiségünk eredménye, hogy évek óta közkedvelt célpontja vagyunk nem csak a turistáknak, de Budapest lakóinak is.

Családi receptek

 

A különleges ételek elkészítése nagy odafigyelést igényel. Egy-egy fogás „útja” az alapanyagok kiválasztásánál kezdődik, majd akkor ér véget, ha a vendég jóllakottan, elismerően távozik. Hisszük, hogy a receptek titka nem csak a leírt mennyiségekben rejlik. Az ételek elkészítésének fortélyait is úgy őrizzük, mint népi hagyományainkat.

Hiszünk abban, hogy a nálunk töltött idő nem csak az éhséget hivatott elűzni, hanem alkalmanként helyet teremt arra is, hogy megismerjük a magyar szokásokat, otthonunk dallamait, a borok és a pálinkák ízeit.

A Nagy Fa-Tál csapata arra törekszik, hogy az évek alatt pontosított recepteket hűen őrizze annak tudatában, hogy a magyar konyha ugyanúgy kultúránk része mint az irodalmi gyöngyszemek, a képzőművészeti remekművek, vagy a tudományban elért sikerek.

Népi hagyományok

 

A magyar kultúra őrzőjeként a Nagy Fa-Tál Konyhájában rendszeresen élőzene és táncosok szórakoztatják a nézőket. Fontosnak tartjuk, hogy a jól ismert, mai zeneiség slágerei mellett olyan dallamokat is hallhassanak vendégeink, melyek már több száz éve a népzene részei.

Éttermünkben esténként élőzenével és tánc-előadással várjuk vendégeinket, akik így bepillantást nyerhetnek a magyar hagyományok és szokások rejtelmeibe. Ezek az előadások a hazánkba látogató külföldieket éppúgy lekötik, mint a néptánccal és népzenével már sokszor találkozott itthoniakat.

A népi hagyományok életben tartása mellett éttermünk a legkorszerűbb technikával elégíti ki a vendégek elvárásait. Folyamatosan fejlesztjük konyhatechnológiánkat, hogy egészségesebb és jobb ízű ételeket tudjuk készíteni vendégeinknek. A CombiMaster® Plus minden hagyományos főző- és sütőkészülék akár felét is helyettesítheti: Ebben grillezhetünk, süthetünk pékárut vagy húst, párolhatunk, gőzölhetünk, posírozhatunk és még sok más mindent. A kiérlelt sütési technológiákkal ez a teljesítmény folyamatosan biztosítja a kiváló ételminőséget.

Egészséges ételek

 

A magyar konyhát gyakran bélyegzik zsíros, fűszeres, egészségtelen konyhának, pedig az olvasztott zsírral való főzés csak az elmúlt kétszáz évben volt jelentős. A hatvanas évektől kezdve kezdték használni az olajat, ami mára a konyha egyik alapelemévé vált.

A fűszerezést is sokszor sorolják a negatívumok közé, pedig az ételek ízesítése sok más nemzet konyhájához képest korántsem túlzó. Ami fontos, hogy ételeinket megfelelő mennyiségű fűszerrel ízesítsük, így kerülhetjük el a túlfűszerezést, az ízek túlzó intenzitását.

Mint minden étel elkészítésénél, a magyar ételeknél is az alapanyag a legfontosabb. A vegyszerekkel kezelt, szállítás alatt érlelt zöldségek nem csak az ízüket vesztik el, de rengeteg olyan káros anyag is beléjük ivódik, ami rossz hatással lehet egészségünkre. Fontos tehát, hogy az alapanyagokat ellenőrzött forrásokból, gondos kezekkel válogassuk, hiszen ez a kulcsa az egészséges táplálkozásnak!

 

 

Asztalfoglalás

Foglaljon asztalt a Nagy Fa-Tál éttermébe! Várjuk kollégáival, családjával vagy barátaival reggelire, ebédre és vacsorára egyaránt!